Pályázatszechenyi2020 logo

 

A kedvezményezett neve: ScanoMed Orvosi, Diagnosztikai, Kutató és Oktató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Mikrovaszkularizációs biomarkerek viselkedésének feltérképezése célzott nanorendszerekkel képalkotó diagnosztika alkalmazásával szakértői rendszerben

Szerződött támogatás összege: 326 801 971,- Ft

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00609

Támogatás mértéke: 63.24%

Konzorciumi partner: BBS Nanotechnológia Kft.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt közvetlenül a gyógyszerkutatáshoz és az orvosi diagnosztikához kapcsolódik. A fejlesztés során a ScanoMed Kft. létrehozott egy olyan szakértői rendszert, melyben egy adott betegség preklinikai és humán vizsgálata során keletkezett képi adatok (SPECT/CT, PET/CT, MRI) és egyéb klinikai adatok (fizikális paraméterek, laboratóriumi vizsgálatok, genetikai elemezések stb.) egységes keretrendszerben jelennek meg. Ez a keretrendszer lehetőséget ad egy adott betegcsoport részletesebb elemzésére, statisztikai feldolgozására, a betegség részletesebb leírására a klinikai összefüggések vizsgálata által. Továbbá olyan szoftverkörnyezetet hoztunk létre, amely az orvosi képanyagok speciális adatszűrését és lekérdezését teszi lehetővé, és felhasználható páciensek dózisának nyomon követésére, a betegellátási logisztika elősegítésére és a klinikai minőségbiztosítás megkönnyítésére.

A projekt részeként fejlesztettük a transzlációs szolgáltatásunkat is. Egyrészt javítottuk a radiokémiai jelölés technológiáját a konzorciumi partnerünk, a BBS Nanotechnológia Kft. által kifejlesztett nanorészecske radioaktív nyomjelzővel történő jelölésével és standardizáltuk a jelölt molekula élő szervezetben való eloszlásának, viselkedésének preklinikai módszerét.

Másrészt, a preklinikai vizsgálatokban sikeres technológia, a multipinhole kollimátor nagylátóterű gammakamerára való implementálásával és tesztelésével a transzlációs gyógyszerkutatás új lehetőségét teremtettük meg.

A multiparametrikus szakértői rendszerrel támogatott molekuláris képalkotó diagnosztikai szolgáltatás fejlesztését a ScanoMed Kft. mint konzorciumvezető végezte.

A szűk méreteloszlású, biopolimer alapú célzott nanorészecske prototípusának kifejlesztését, amely radioaktív izotóp megkötésére alkalmas kelátor molekulákat is tartalmaz a BBS Nanotechnológia Kft. végezte.

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.


Széchenyi logó

Pályázati azonosítószám: GOP-2.1.1-12/B-2013-0603

Pályázati konstrukció: GOP-2.1.1-12/B /Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára/

A projekt címe: Radiokémiai szintézis-tevékenység elindításához szükséges komplex technológiafejlesztés a ScanoMed Kft-nél.

A projekt kezdete: 2014. április 30.

A projekt tervezett befejezése: 2014. december 23.

Elnyert támogatás összege: 54 175 695 Ft

Támogatási intenzitás: 50%

magyarorszag megujul

Nemzetgazdasági Minisztérium

Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Tel: (+36 40) 200-617
Külföldről hívható vezetékes szám: +36 1 688 2500
gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
1139 Budapest, Váci út 81-83., Center Point irodaház
http://palyazat.gov.hu/

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

 

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

 

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 

A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 

Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 

Köszönjük megértését és együttműködését!

 

2020.03.17.