scanomed fejlec kutatas

Kutatás

 

A Scanomed elkötelezett a hazai kutatás támogatásában. A több akadémiai intézettel való kölcsönös együttműködés eredményességét jelzik a nemzetközi és hazai lektorált folyóiratban megjelent közlemények nagy száma, ill. a nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon való aktív részvétel.

Jelenlegi főbb kutatási területek:

 • multimodális leképezés előnyei a humán alkalmazásban (SPECT/CT, PET/CT)
 • nukleáris medicinai módszerek számszerűsítésének lehetőségei (dinamikus vizsgálatok, quantitativ adatfelfogozás)
 • Számítógép támogatott értékelés

A ScanoMed multimodális képalkotó központként több, országokon átívelő európai innovációs pályázat részvevő partnere. Örömmel működik együtt nukleáris medicinai kérdések megválaszolásában, problémák megoldásának keresésében más intézetekkel, cégekkel., emellett felhasználói hátteret biztosít a ScanoMed anyacége, a MEDISO általános alkalmazású és dedikált kamerafejlesztéseihez is.

A ScanoMed feladatának érezi a fiatal magyar kutatók támogatását is, ezért a Medisoval közösen kétévente kutatói pályázatokat hirdet meg, melyben lehetőséget biztosít egy-egy fiatal tehetséges kollégának nemzetközi kutatási projektben való részvételre.

A ScanoMed mindezeken túl számos klinikai farmakológia vizsgálat aktív résztvevője. A közeljövőben a radiokémiai részleg fejlesztése és a preklinikai részlegkialakítása újabb lehetőséget nyit meg az innovatív gyógyszervizsgálatok terén.

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

 

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

 

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:

 

 • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
 • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
 • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
 • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
 • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
 • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
 • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
 • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
 • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.

 

Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu

 

Köszönjük megértését és együttműködését!

 

2020.05.07.