scanomed fejlec kutatas

Kutatás

 

A Scanomed elkötelezett a hazai kutatás támogatásában. A több akadémiai intézettel való kölcsönös együttműködés eredményességét jelzik a nemzetközi és hazai lektorált folyóiratban megjelent közlemények nagy száma, ill. a nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon való aktív részvétel.

Jelenlegi főbb kutatási területek:

  • multimodális leképezés előnyei a humán alkalmazásban (SPECT/CT, PET/CT)
  • nukleáris medicinai módszerek számszerűsítésének lehetőségei (dinamikus vizsgálatok, quantitativ adatfelfogozás)
  • Számítógép támogatott értékelés

A ScanoMed multimodális képalkotó központként több, országokon átívelő európai innovációs pályázat részvevő partnere. Örömmel működik együtt nukleáris medicinai kérdések megválaszolásában, problémák megoldásának keresésében más intézetekkel, cégekkel., emellett felhasználói hátteret biztosít a ScanoMed anyacége, a MEDISO általános alkalmazású és dedikált kamerafejlesztéseihez is.

A ScanoMed feladatának érezi a fiatal magyar kutatók támogatását is, ezért a Medisoval közösen kétévente kutatói pályázatokat hirdet meg, melyben lehetőséget biztosít egy-egy fiatal tehetséges kollégának nemzetközi kutatási projektben való részvételre.

A ScanoMed mindezeken túl számos klinikai farmakológia vizsgálat aktív résztvevője. A közeljövőben a radiokémiai részleg fejlesztése és a preklinikai részlegkialakítása újabb lehetőséget nyit meg az innovatív gyógyszervizsgálatok terén.

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

 

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

 

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 

A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 

Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 

Köszönjük megértését és együttműködését!

 

2020.03.17.