Csontfájdalom kezelés

 

A daganat áttétek okozta csontfájdalmak csökkentésére radioaktív izotópos kezelésre lehet szükség. A radioaktív anyagot infúzióban kapja meg a beteg, ez mindössze tíz percet vesz igénybe. Ez az anyag azokba a csontokba jut el, ahol daganatos érintettség van és besugározza a területet. A betegek 60-80%-ánál csökken a fájdalom, ezáltal a szükséges fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyisége. A betegek 10-20%-ánál a fájdalom teljesen megszűnik. Ha a kezelés sikeres, de a fájdalom visszatér, akkor lehetőség van további kezelésekre. A kezelés után távozhat.

Étrend

A beteg ugyanúgy étkezhet, ahogyan máskor szokott. Fontos, hogy sok folyadékot fogyasszon.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek szedése zavarhatja a vizsgálatot. . Amennyiben a vizsgálatra jelentkező beteg gyógyszereket szed, a kezelőorvos lehetőleg már 4-6 héttel (!) a vizsgálat előtt tájékoztassa a betegét, mely gyógyszerek szedését kell esetlegesen átmenetileg felfüggesztenie.
Különösen fontos ez, ha a beteget csontritkulás miatt kezelik, kálcium-tartalmú szereket vagy étrend-kiegészítőt szed, ill. bizonyos tumorellenes gyógyszereket kap.

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

 

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

 

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 

A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 

Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 

Köszönjük megértését és együttműködését!

 

2020.03.17.